
Élelmiszer-biztonsági körjárat Európában (8) – Táplálkozás-eredetű patogének
(Fapados agrokemizálás No21) A RASFF élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos ügyei között a táplálkozás-eredetű patogének az utóbbi években kerültek az első helyre. Ennek...
(Fapados agrokemizálás No21) A RASFF élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos ügyei között a táplálkozás-eredetű patogének az utóbbi években kerültek az első helyre. Ennek...
(Biotechnológikaland No30) 2013-ban jelent meg egy sárga/fehér borítójú könyv, a zöld GMO-król. Sem nem tudományos, sem nem ismeretterjesztő írás. Valamiféle...
A nehézfémek a környezetünk részét képezik, használjuk/feldúsítjuk őket különböző technológiákban, miközben szennyezzük velük a talajainkat, talaj- és felszíni vizeinket. Ivóvizünkben...
(Biotechnológikaland No29) Nem kell – mondja az európai fogyasztók többsége. A versenykorlátozás tilos – hangzik a mennyekből. Mi legyen? Költsünk...
(Fapados agrokemizálás No19) Az igazi Trebitsch Fahéj Tanyán olyan értekezésről mesélt nekem, amit egy nagymenőket képviselő ipari ernyőszervezet rendelt meg...
(Biotechnológikaland No28) Az MKB Professzori és Kiválóságok Klubjának (PKK) Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban, 2014. május 31.-én szervezték meg az éves...
(Fapados agrokemizálás No18) Hosszú ideig ez a kategóriai vezette a RASFF intézkedéseit, ha annak számszerűségeit hasonlítottuk össze a kutatható adatbázisban,...
(Biotechnológikaland No27) 2012 tudományos szenzációja – megjegyzem ez nem igazán pozitív jelző a tudományos körökben – Gilles-Eric Séralini kutatócsoportjának cikke...
(Fapados agrokemizálás No17) Az ipari eredetű élelmiszerszennyezők többsége az élelmiszer-feldolgozás során kerül az ételeinkbe. Közülük kiemelkedő a húsfüstölés, ami egyike...
(Biotechnológikaland No26) A géntechnológia ügyében Venetianer Pál kezdett nyilvánosan a hitről beszélni. Legalábbis nálunk. Olyan értelemben, hogy kialakulóban van olyan...
(Fapados agrokemizálás No16) A Novel Food kategóriája új élelmiszerformákat jelent, olyan összetevőkkel, amelyek korábban nem voltak részei az élelmiszer-piacnak. Az...
(Biotechnológikaland No25) Azt feltételezem, hogy kevesen fordultak annyi tisztelettel Pusztai Árpád felé, mint én. Hazai megismertetésében bizonyosan sokat tettem, bár...
(Fapados agrokemizálás No15) Az előző részekben már olvashattuk azt a meghökkentő előzményt, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) egy...
(Biotechnológikaland No24) Volt már szó a BioArt teremtményeiről, most az utca emberének meghökkentésén túl keressük meg azt, hogy miből van,...
(Fapados agrokemizálás No14) Az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos előző részekben a RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) adatbázisában olyan intézkedéseket...
(Biotechnológikaland No23) A MON 810 vetési moratóriummal kapcsolatos első Parlamenti Nyílt Napok következménye az 53/2006. (XI. 29.) Országgyűlési Határozat volt....
(Fapados agrokemizálás No13) Hosszas előkészület után, május 30-án számolt be Szalkai Gábor (FM Növény- és Talajvédelmi Osztály) a Fenntartható Fejlődés...
(Biotechnológikaland No22) Egy kormányhatározat 2011. augusztus 22-én hozta létre a GMO munkacsoportot, amely még aznap a Magyar Közlönyben került kihirdetésre....
(Fapados agrokemizálás No12) Az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos első részben vázolt RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) rendszerből az állattenyésztésben...
(Biotechnológikaland No21) 2009. december 16-án hagytam írásban nyilvános nyomot arról a súlyos konfliktusról, ami a GEVB (Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság)...