
Élelmiszer-biztonsági körjárat Európában (6) – Mikotoxinok
(Fapados agrokemizálás No18) Hosszú ideig ez a kategóriai vezette a RASFF intézkedéseit, ha annak számszerűségeit hasonlítottuk össze a kutatható adatbázisban,...
(Fapados agrokemizálás No18) Hosszú ideig ez a kategóriai vezette a RASFF intézkedéseit, ha annak számszerűségeit hasonlítottuk össze a kutatható adatbázisban,...
(Biotechnológikaland No27) 2012 tudományos szenzációja – megjegyzem ez nem igazán pozitív jelző a tudományos körökben – Gilles-Eric Séralini kutatócsoportjának cikke...
(Fapados agrokemizálás No17) Az ipari eredetű élelmiszerszennyezők többsége az élelmiszer-feldolgozás során kerül az ételeinkbe. Közülük kiemelkedő a húsfüstölés, ami egyike...
(Biotechnológikaland No26) A géntechnológia ügyében Venetianer Pál kezdett nyilvánosan a hitről beszélni. Legalábbis nálunk. Olyan értelemben, hogy kialakulóban van olyan...
(Fapados agrokemizálás No16) A Novel Food kategóriája új élelmiszerformákat jelent, olyan összetevőkkel, amelyek korábban nem voltak részei az élelmiszer-piacnak. Az...
(Biotechnológikaland No25) Azt feltételezem, hogy kevesen fordultak annyi tisztelettel Pusztai Árpád felé, mint én. Hazai megismertetésében bizonyosan sokat tettem, bár...
(Fapados agrokemizálás No15) Az előző részekben már olvashattuk azt a meghökkentő előzményt, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) egy...
(Biotechnológikaland No24) Volt már szó a BioArt teremtményeiről, most az utca emberének meghökkentésén túl keressük meg azt, hogy miből van,...
(Fapados agrokemizálás No14) Az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos előző részekben a RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) adatbázisában olyan intézkedéseket...
(Biotechnológikaland No23) A MON 810 vetési moratóriummal kapcsolatos első Parlamenti Nyílt Napok következménye az 53/2006. (XI. 29.) Országgyűlési Határozat volt....